Afternoon Tea

På Negarden har vi Afternoon Tea på utvalgte torsdager fra kl. 13. Bestill gjerne bord.  Vi har i tillegg èn bordsetning enkelte lørdager kl. 13.
Ta kontakt med oss på telefon 905 89 806 for å sjekke kapasitet.
Pris per kuvert er 360 kroner.

MAI:
Torsdager: 9/5 og 23/5
Lørdager: 4/5

JUNI:
Torsdager: 13/6
Lørdager: 1/6 og 8/6

JULI:
Torsdager: 4/7
Lørdager: 13/7

NYTELSE PÅ HØYT NIVÅ

Sus av fordums tider, klirrende tynt porselen av fineste kvalitet, kunstferdige kniplingsduker, lekre munnfuller i tre høyder, og kronen på verket, nytrukken te av beste sort, alt servert i finstuene på Negarden 1897, som Afternoon Tea.

 

EN SULTEN HERTUGINNE

Tradisjonen med å servere Afternoon Tea er naturligvis britisk, og den som har fått æren av å innstifte den var hertuginnen av Bedford, Anna Maria Russell, som følte seg litt sulten mellom lunsj og middag. Dette var i begynnelsen av 1840-åene. Den sultne hertuginnens idé slo raskt rot og etablerte seg først og fremst i de øvre samfunnslag, og har siden blitt en populær tradisjon verden over, og ikke bare for de kondisjonerte . Svært mange hotell og restauranter tilbyr Afternoon Tea, og nå er turen altså kommet til Flisa. Negarden 1897 har akkurat de tidsriktige detaljene både i interiør og arkitektur for at du skal kunne nyte din Afternoon Tea til fulle.

 

KORTREIST OG HJEMMELAGET

Eva og Olav sørger for ferske kortreiste råvarer alt etter hva sesongen byr på, og alle retter er hjemmelaget, helt fra bunnen av.

Du vil få servert variasjoner over den klassiske varianten, som gjerne består av skråskårne sandwich fylt med for eksempel laks, egg, skinke eller ost i første etasje av serveringsfatet. Sandwichene er ofte av den fine, lyse sorten brød, og ekstra lekkert blir det når skorpene er skåret av. Korrekt kotyme her er pussig nok å ikke bruke kniv og gaffel, men spise sandwichene med fingrene.

I andre etasje på fatet vil du finne rykende ferske scones, kanskje servert med clotted cream, en type tyknet fløte, og lemon curd, som best kan oversettes med sitronsmør, og er frisk på smak og gul i fargen. Ellers vil Eva gjerne tilby sesongens syltetøy, der bærene kommer rett fra den store hagen som omslutter sveitservillaen, for eksempel rips, bringebær, jordbær- eller stikkelsbærsyltetøy, kanskje også blåbær fra dypet av Finnskogen.

Man skal helst ikke skjære sconesene i to med kniv, men tvert imot dele dem på midten med hendene. I England har man i flere hundre år diskutert hvorvidt clotted cream skal smøres på før eller etter syltetøyet. Diskusjonen går fremdeles. I Devon kjører de bestandig clotted cream først, mens man i Cornwall sverger til å ta på syltetøyet først. Siden vi er i Norge, kan vi vel gjøre som vi vil. Men én ting er svært viktig: Du må aldri, aldri smelle delene sammen igjen som en blings. Det er bokstavelig talt helligbrøde. Scones skal spises en halv av gangen!

Og på øverste hylle so to speak, vil du finne de søteste munnfullene, miniatyrkaker laget av sjokolade, eller vannbakkels fylt med tykk vaniljekrem, laget med ekte vanilje, selvfølgelig, og fargerike makroner som prikken over i’en. Her kan man endelig få lov til å gafle i seg – med en kakegaffel.

 

PRIMADONNAENE

Du kan velge mellom fem forskjellige typer te, omhyggelig utvalgt fra Solberg & Hansen:

To slag svart te, den velkjente Earl Grey, og den litt mindre kjente Chai. Bestemors hage er en te basert på frukt og urter, der fruktsmakene er mest fremtredende. Så har du Aftensblanding, som også er basert på urter og frukt, men har en annen sammensetning der blomstersmaken er mer merkbar. Og hvis du foretrekker grønn te, kan du rett og slett gå for Gunpowder!

Te har primadonnanykker, og hver sort krever sin egen tilberedelsesmåte. Teen kommer i løsvekt, og trekkes nennsomt etter nøye mål, vekt og vanntemperatur. Her er det ingen slomsing. Det er nettopp metoden, i tillegg til den høye kvaliteten på selve teen, som utgjør forskjellen på te og virkelig god te.

Britene var nøye på mange ting. Hvis man ønsket melk i skulle den helles oppi etter teen. Dersom porselenskoppene ikke var av beste kvalitet, kunne nemlig koppene sprekke når den glovarme teen ble skjenket i. Derfor var dette en måte for overklassen å vise at de hadde det aller ypperste av kinesisk porselen!

 

DUKET FOR ROMANTIKK

Afternoon Tea på Negarden er innbydende og trivelig. Når du ankommer, blir du møtt av flammene fra tørr bjørkeved i peisen i den romslige hallen, før du blir vist inn til nydelige dekkede bord i finstuene, den ene vakrere enn den andre. Da kan du bare sette deg ned i en av de dyprøde fløyelskledte stolene fra 18oo-tallet og bade i inntrykk fra en svunnen tid, enten du flytter blikket ut i den engelske hagen med alle sine blomster, klatreroser, løvtrær og prydbusker, eller lar det vandre langs originale silketapet, lysekroner, gammeldagse fotografier med sepiatoner, av herrer med bart og flosshatt, og damer i lange kjoler, eller du kan ta en nærmere titt på de originale kjeglene i spisestuen fra den gangen bare herrer hadde adgang til spill av det slaget.

Tradisjonelt sett serveres Afternoon Tea mellom klokken to og fem på ettermiddagen. På Negarden serveres Afernoon Tea på utvalgte torsdager fra kl. 13. Vi har også èn bordsetning enkelte lørdager kl. 13. Det lønner seg å bestille bord, da dette er en populær nykommer. Pris per kuvert er 360 kroner.

Kontakt oss

Ta kontakt for en hyggelig samtale og for mer informasjon.