bildet viser alle gjestene samøet foran inngangspartiet på Negarden 1897

GJESTEBUD TRE DAGER TIL ENDE

En vakker høsthelg i september 2022 valgte Johnny Skjølås å leie hele Negarden og be inn til gjestebud for familiens to jubilanter som til sammen fylte 150 år. Det ble en minnerik feiring.

– Det hele startet med at vi ønsket å lage en markering for min far som fylte 90 år, forteller Johnny.

– Det var en gyllen anledning til å samle hele familien. Og vi kunne slå det sammen med at jeg fylte 60. I fjor sommer begynte vi å se etter steder, og vi hadde en del preferanser. Familien bor spredt, så vi lagde en ring på rundt to timers bilkjøring med hovedstaden som utgangspunkt, og begynte å lete etter alternative steder.  Vi ønsket å være for oss selv, og at det skulle være uformelt men samtidig høytidelig med en verdig ramme rundt. Ingen av oss hadde hverken hørt om eller kjente til Negarden fra før, og vi hadde allerede noen andre alternativer da vi fant sveitservillaen på Flisa.

MATCHET ALLE PREFERANSENE

Det skulle vise seg at Negarden var et perfekt valg.

– Det ville komme gjester herfra og derfra, som Østfold, Øvre Romerike, Karlstad og Stockholm i Sverige.  Det var også et utgangspunkt for at vi ønsket en hel helg, at folk kunne overnatte. Vi hadde lyst til å ha god tid til å være sammen.

Johnny forteller videre at dette er en reisevant familie, som foretrekker god standard. Derfor hadde de også sett på større steder, som hoteller med Chambre Séparée.

– Men det ble litt for upersonlig. Da ville vi blitt en lukket gruppe midt blant mange andre. Vi ønsket noe bare for oss selv, og det ville vi ikke fått på et hotell med flere hundre gjester og fellesområder. Da Eva på Negarden kunne tilby overnattingsmuligheter for tyve personer og kunne reservere hele stedet for oss, var vi ikke i tvil om valget. Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg var spent på hvordan det hele ville bli, siden dette var ukjent for oss. Vi fant det jo på nettet, før vi møttes for å avtale detaljene.

SJARMERENDE OG FINT UTEN Å VÆRE FOR STIVT

– Negarden matchet alle preferansene våre, både før og under arrangementet. Det er et nydelig sted med mye historie i veggene, og er sånn passe fint men ikke for stivt. Eva har samlet masse flotte ting og antikviteter som hun har tatt inn i huset, som er restaurert tilbake til det opprinnelige. Og de tingene som gjenstår er bare sjarmerende.

– Eva kom med menyforslag både til fredag og festmiddagen lørdag. Fredag kveld fikk vi hjemmelagede karbonader, og både frokost og lunsj bød på kortreiste godsaker laget fra bunnen av. Her hadde de lagt sjela si i alt fra eggerøren til en spesiell saus de er stolte av, og vi følte at Eva imøtekom oss på alle punktene vi hadde ønsket.

Festmiddagen bestod av tre retter med nydelige smakfulle viner til. Det var rekecoctail til forrett, langtidsstekt hjort til hovedrett og sjokoladefondant til dessert.

bildet viser et middagsselskap

MAT FOR GOURMETGANER

Vi er som nevnt en voksen familie med mye preferanser både i forhold til mat og reiser, og det var en helt utrolig feedback på den maten. Stek i seg selv har man jo spist mange ganger, men dette var en usedvanlig stor smaksopplevelse, og flere utbrøt at de aldri før hadde smakt noe så godt. Det var passe porsjoner, og alle var mette og fornøyde.

Og Eva hadde ordnet med en bløtkake fra en lokal baker med Gratulerer med 150 år på.

Siden ingen av gjestene hadde vært på Negarden tidligere, var Johnny mest spent på førsteinntrykket da gjestene ankom.

JØSS – FOR ET STED!

– De kommer inn hovedinngangen, det første som møter dem er fyr på peisen, som lyser opp et interiør fra forrige århundre. Og den ene etter den andre sier Oj, her var det jammen fint, eller: Jøss for et sted! idet de går inn døra.

Johnny berømmer Evas fleksibilitet og hvordan hun fikk alle til å føle seg så velkomne.

– Vi hadde lagt opp til at det skulle skje noe mer enn bare å spise. Lørdag skulle vi ha Kahoot, men Eva har ingen skjerm. Da fikset hun en stor tv som vi kunne låne. Også har vi en tante i USA som hadde lyst til å være med, og da kunne vi jo bare face time med henne. Og Eva lagde vordrink til den samtalen med tanta mi. Alt var så godt planlagt. Det var passe løssluppent, frie rammer, hun er svært imøtekommende, og god på å tilrettelegge for de behovene gjestene måtte ha. Vi hadde ikke sjekket så mye rundt hvilke arrangementer hun hadde hatt tidligere. Jeg var nok litt skeptisk, og ikke overbevist om hva slags sted det var før jeg kom dit. Bilder sier mye, og jeg hadde sett noen på nettsiden. Men den stemningen hun har skapt til stedet er vanskelig å få på bilder…

Bildet viser to menn og en marsipankake på et bord

SJEL OG SÆRPREG

– Ikke driver hun med selvskryt heller. Men jeg oppdaget fort at hun er veldig dreven og dyktig. Vi fikk vite litt om Negarden fordi vi var nysgjerrige og spurte. Men dette er noe hun godt kan gjøre mer av! Legge inn en liten omvisning kanskje, eller uansett forteller litt mer om stedet som en del av pakken.

Vi er jo en voksen familie, og på Negarden deler man bad, men det er så smidig lell, og det er så hyggelig på de rommene, det er rom med sjel og særpreg. Bare det å re opp sengene med forskjellig sengetøy, og forskjellige håndklær viser at her råder ingen tilfeldigheter.

– Eva skapte en sånn vakker ramme rundt det å jubilere. Fra helheten til detaljene. Følelsen av å bli tatt imot på en ektefølt måte. I alle rom og alle etasjer var det lagt vekt på at vi skulle føle oss velkomne. Førsteinntrykket var supert, og det bare forsterket seg gjennom alt.

Dette har vært en veldig snakkis hos oss etterpå. Vi kan nesten ikke snakke sammen uten at vi kommer inn på det. Det ble en svært minnerik helg for oss. Faren min kommer ikke over hvor fint det var. Han var så i vigør i flere måneder etterpå. Helgen på Negarden gav han en skikkelig boost. Det svarte til absolutt alle forventningene vi hadde, avrunder Johnny, som sysler med tanken om å gjøre det til en tradisjon med å samle familien sin på Negarden årlig.

– Hagen må jo være et syn på sommeren – så kanskje det blir tiden på året vi skal reise dit neste gang.

 

Kontakt oss-CTA

 

Share this post