Roar Sømoen

Suverene Negarden

På Negarden 1897 kan du både overnatte, bare komme og nyte en Afternoon tea, leie stedet som selskapslokale, eller avholde et seminar eller en samling i jobbsammenheng. Roar Sømoen, daglig leder i Sentralregisteret, har gjort akkurat det, og benyttet seg av Negarden flere ganger til ulike arrangementer med kollegaer og forretningsforbindelser.

Negarden har alt

Sentralregisteret er en stiftelse med åtte ansatte som bedriver registrering av anleggsmaskiner, trucker mm, og også kompetanseregistrering for blant annet truck-førere.

– Negarden har alt det som skal til for å gjennomføre et vellykket møte for eksempel. Vi har brukt Negarden ved flere anledninger, både til styremøter, ansatte-samlinger og en sommerfest, forteller Roar.

Nesten naboer

– Vi har jo tilhold på Flisa, og ligger bare 150 meter unna Negarden, så vi henvendte oss dit rett etter at Eva Molberg hadde tatt over huset og satt i gang med drift og utleie. Det var et naturlig valg, vi er jo nesten naboer, og vi var nysgjerrige på stedet. Det viste seg å være et godt valg, Negarden svarte til alle forventningene vi hadde, og mere til, fortsetter Roar.

Eksepsjonell service og nydelig mat

– Negarden har gode fasiliteter med både skjermer og utstyr til møtevirksomhet i et historisk miljø. Det er en unik bygning, restaurert med opprinnelige tidsriktige korrekte detaljer, og for oss som liker slike ting er det stas å komme hit. Eva og Olav er et suverent vertskap, og du får veldig bra hjemmelaget mat med kortreiste ingredienser, det er en av årsakene til at vi velger å komme hit igjen og igjen. På sommerfesten hadde vi en sommermeny med grilling og saft fra gården, og to personer som sto til vår disposisjon under hele arrangementet fra start til slutt. Det er ekstra morsomt med kortreist mat, vi er jo alle lokale ansatte.

Svært fornøyd

Roar forteller videre at han bare har vært på Negarden i jobbsammenheng, men at søsteren hans, som bor på Vestlandet, har bodd der et par ganger i privat sammenheng.

– Og det har hun vært svært fornøyd med. Den ene gangen var midt under veteranbilhelgen, når det kommer flere tusen deltakere med «bilinteressert ungdom i alle aldre», humrer Roar. – Da tok vi fram egen veteranbil og ble med på moroa, det var artig. Ikke er det plagsomt med trafikkstøy der heller. Selv om stedet ligger nær veien like ved en rundkjøring, hører man knapt nok trafikken, huset er skjermet av den store hagen, og i rundkjøringer kjører bilene uansett nesten i gangfart.

Gunstig på alle vis

Også prismessig er Negarden gunstig, mener Roar. Under pandemien har det meste av møtevirksomhet foregått via Zoom, men når det løsner og åpner opp igjen, ønsker Roar å benytte seg mer av Negarden igjen.

– Vi hadde planlagt å ha firmaets julemiddag her, men den ble jo avlyst. Vi har tidligere også brukt andre steder til våre jobbsamlinger, men dette her er veldig nært, det er utrolig personlig, god service og en helt spesiell atmosfære. Eva har også fortalt litt om historien til Negarden, slikt setter jo en spiss på samværet. Det er også fint å kunne vise fram et så flott sted til de av våre samarbeidspartnere som kommer utenbygds fra. I styret har vi medlemmer fra hele Norge, og det å ta med forretningsforbindelser og styre på en slik plass og bli behandlet så bra er skikkelig stas, avrunder Roar.

Share this post