Alle rommene i hovedhuset er restaurert så nært opp til det opprinnelige som mulig. Soverommene ligger i annen etasje, hvert med sitt særpreg, og eget navn. Ett av dem kan huse tre personer hvis ønskelig, for øvrig er de andre dobbeltrom. Alle rom har TV. Suiten og de to andre rommene oppkalt etter herrene ligger i den sørlige delen av huset, og har adkomst via hovedinngangen.
Plass til mange
Rommene som er oppkalt etter tvillingjentene, ligger i den nordlige delen av huset, der det opprinnelig var værelser for tjenerskapet. Og hit kommer man gjennom kjøkkeninngangen. En kuriositet er at trappetrinnene i denne delen er veldig høye og svært ukomfortable å gå i. Eva forteller at det var helt bevisst den gangen at tjenerne ikke skulle ha det spesielt bekvemt, heller ikke når de gikk i trapper, noe som de jo gjorde ganske mye av!
Til sammen kan Negarden 1897 huse 18 gjester til overnatting, eller 21 dersom noen ønsker å sove i ekstraseng.
Det staseligste rommet
Det største og staseligste rommet eller «the Master bedroom», som det heter på engelsk, vender mot sør-øst, og har en stor veranda med utsyn til den herlige hagen. Dette er Mathias-suiten, med en generøs dobbeltseng i mørklakkert flammebjerk, en tidsriktig salong med lave stoler og en sofa kledt i lysegrønn mønstret velour, et lekkert skatoll og store ovale speil så vel på klesskap som over kommoden. Veggene er panelt og malt i en lys grånyanse, og portièrer foran døren til naborommet er i gyllen fløyel. Det eneste som minner om nåtiden er TV’en. Men den er til gjengjeld montert rett over en gammel utstyrskiste like ved vinduene, så kan man jo velge, om man vil se på TV, på kisten eller nyte utsikten mot den vakre hagen.
Rom med historie
De fire andre rommene har fått navnene Olga, Bertha, Sverre og Birger. Bertha og Olga var tvillinger, og har sannsynligvis hatt tilknytning til Negarden, uten at man vet så mye mer enn det. Eva kjøpte et bilde av dem på auksjon, uvitende om dette. Hun syntes bare det ville passe inn i interiøret nede i en av stuene. Så var det en av gjestene her som gjenkjente de to unge damene på bildet, og mente de kanskje var født her.
Flotte detaljer
Mathias hadde uansett to barn som er omtalt. Det er gårdbruker Birger Lie, som overtok etter faren sin her. Han drev ikke butikken videre, men ble gårdbruker, og var en myndig type. Den andre sønnen het Sverre, og ble konsul i Melbourne i Australia. Alle soverommene er smakfullt innredet med gjennomtenkte detaljer som supplerer den riktige tidskoloritten, alt fra dører og lamper til møbler og veggpryd. Nøkkelhullene i de gamle dørene er svære, og nøklene likeså. I størrelse blir de forbigått kun av stabbursnøklene.