mat

Retter med historisk sus

Eva bruker kortreiste råvarer, så langt det lar seg gjøre, når hun lager mat, enten det er til frokost, lunsj, eller festmiddager. Hun har planer om å få fram mer av pepperroten, og bruker hagens bær og frukter både til syltetøy og desserter.

– Jeg ønsker ikke at dette skal være noe vanlig hotell, men en totalopplevelse. Vi forsøker å være så tradisjonelle som mulig, samtidig som vi er fleksible og tar ting på sparket. Det er artig å studere gamle menyer, og finne ut hva de spiste til hverdag og fest for over hundre år siden. Jeg står for all matlagingen selv, og bruker sjelden oppskrifter annet enn som veiledende. Og jeg lager alt fra bunnen av, enten det er flatbrød, brød, annen hjemmebakst, eller sauser og supper. Men dersom noen ønsker en moderne meny til et arrangement, gjør jeg naturligvis også det.

Eksempel på «historiske» ingredienser og råvarer og retter man benyttet kunne være:

Gåselever, trøffelsaus, sviskegrøt med fløte, fersk frukt nedlagt i konjakk, rabarbrasuppe, laks i alle varianter, kokt, stekt, røkt eller gravet, kjøtt av vilt som elg og rådyr, grillet, saltet, eller speket, skogsfugl som orrhane og fjellfugl som rype, kalvedans, karamellpudding, sjokoladepraliner, diverse oster, posteier, og råvarer som honning, eller egg fra egne tupper som tuslet på tunet.

Share this post