bildet viser Ski historielag rundt spisebordet på Negarden 1897

UFORGLEMMELIG OPPHOLD I HERSKAPELIGE OMGIVELSER

Negarden 1897 har hatt besøk av Ski Historielag. En svært fornøyd sekretær og medlem av tur- og opplevelseskomitéen i historielaget, Marianne J. Myrbraaten er full av lovord.

– Vi drar jo mest på dagsturer i vårt eget nærområde, men denne turen var planlagt i forhold til at vi skulle være med på en kulturminnedag på Tyskeberget, en liten finnegård 2,5 mil øst for Flisa som Åsnes og Finnskog historielag eier. Vi fant ut at det hadde vært hyggelig med en overnatting, og jeg begynte å google.

 

FANT NEGARDEN PÅ GOOGLE

Marianne hadde altså ikke kjennskap til Negarden fra før, men forteller at hun hadde passert stedet for en tid tilbake da hun kjørte til Elverum:

– Jeg skimtet jo det fine huset inne i hagen da jeg kjørte forbi, men visste ikke at det var et overnattingssted. Siden vi er et historielag hadde vi lyst til å finne noe som var litt mer staselig enn et vanlig hotell. Vi var ute etter et sted med sjel og personlighet som ikke var så stort. Googlesøket foreslo Negarden. Det hørtes så fristende ut med god mat fra bunnen av og den fine stemningen som kom fram på nettsiden. Jeg leste artikkelen om Afternoon Tea, og da jeg fikk kontakt med Eva spurte jeg naturligvis om vi kunne få det som en del av oppholdet.

bildet viser afternoon tea hos Negarden 1897

 

AFTERNOON TEA VED ANKOMST

Turen telte 18 deltakere med en relativt høy snittalder av spreke og oppegående folk, som leide hele stedet inkludert Drengestua. Planen var å komme opp lørdag litt utpå dagen og bli til og med frokost søndag.

– Da kunne det jo passe godt med Afternoon Tea ved ankomst, tenkte jeg! Det ble jo som en eksklusiv lunsj, da den inneholder både saltmat og søtmat. Vi fikk hele stedet for oss selv, og alle deltakerne var veldig fornøyde med oppholdet fra start til slutt.

Marianne berømmer spesielt den personlig servicen Eva gir, den nydelige maten og den gjennomført gode stemningen på stedet:

–  Afternoon Tea’en var bare helt nydelig med snitter og scones og små søtsaker. Og teen var ekstra god! Hovedbygningen har fantastisk flotte rom, helt individuelle med hver sin historie, og smakfullt innredet. Da gjør det ingenting om toalettet er på gangen. Noen hadde med hund, og det fungerte også fint, de bodde i Drengestua, der rommene også er veldig koselige, med en litt annen og «yngre» stil enn de i hovedbygningen.

 

FOREDRAG I FINSTUA

Historielaget hadde leid inn en foredragsholder, Birger Nesholen, som fortalte om skogfinnene. Foredraget ble holdt i den innerste finstua, der det var lagt til rette med et lite lerret, passe stort for denne gjengen.

– Det var et fantastisk flott foredrag, forteller Marianne entusiastisk. – Deretter var det bare å skifte å innta spisestuen til den tre-retters middagen: Først en rececoctail av det gode, gammeldagse slaget, etterfulgt av en deilig elgstek til hovedrett. Til dessert fikk vi trollkrem. Kortreist kjøtt og bær, og alt laget fra bunnen av. Det er rause porsjoner og alle ble svært gode og mette. Fint vær hadde vi også, så etter middagen valgte noen å rusle rundt i den vakre hagen, mens andre ble sittende å skravle i den stemningsfulle midterste stua.

Morgenen etter ble historielaget møtt med ferskt hjemmebakt brød og hjemmelaget syltetøy til frokost i tillegg til alt hva magen måtte begjære av annet pålegg.

bildet viser rekecoctail servert hos Negarden 1897

 

EN SUKSESS FRA START TIL SLUTT

– Alt står i stil på Negarden, opplevde Marianne. – Det er gjennomført «gammeldags», og passet utmerket til oss i historielaget – vi følte at vi reiste tilbake i tid til et sted med herskapelig sus over seg. Men jeg kommer også til å anbefale dette stedet både til yngre og eldre, enten man har lyst til et stopp underveis for Afternoon Tea eller ønsker en full pakke med overnatting og servering. Negarden har en helt annen stil enn et vanlig moderne hotell. Du blir så godt mottatt, alt har sjel og du får en herlig personlig service. Prikken over i’en var den deilige hjemmelagede maten. Prismessig er det heller ikke noe å si på.  Det er dyrere på vanlige hoteller. Negarden har en bra pris, og du får mye for pengene. Alle i historielaget var veldig begeistret, og enige om at vi hadde et fantastisk opphold her!

 

Kontakt oss-CTA

Share this post